SPØRGSMÅL & SVAR OM TESTEN

Få svar på dine spørgsmål omkring quicktesten her:

Teit Reuther, læge ved Charlottenlund Lægehus
svarer her på gængse spørgsmål, som du måtte have i forbindelse med testen:

Bregnegårdsvej 2a, 2920 Charlottenlund. Book her

Holte Stationsvej 3, 2840 Holte. Book her 

Københavns Hovedbanegård. Book her

Århus (Risskov) Sindalsvej 31a, 8240 Risskov. Book her

Følg Sundhedsstyrelsens anbefalinger, dvs. du skal tidligst lade dig teste på dag 4 efter kontakten. Vær opmærksom på, ikke blive testet for tidligt, hvis du har været i nærkontakt med en bekræftet coronasmittet. Da et for tidligt testresultat kan give et falskt negativt svar og dermed en falsk tryghed.

Antigentesten kan anvendes, når det pga. tidsfaktoren og logistikken ikke er muligt at anvende PCR-tests. Følgende scenarier kan nævnes:

  • Arbejdspladser og lignende med særlige risikoprofiler
  • Kulturelle arrangementer, f.eks. fodbold, teatre, koncerter m.v. 
  • Lufthavne 

Vi mener, at hurtigtesten udelukkende er et supplement til den nationale screening. Antigentestesten kan bruges som en initialscreening, for at identificere personer, der kan være smitsomme, så yderligere tiltag fx på en arbejdsplads kan laves. Anvendelsen af hurtige antigentest til screening øger muligheden for hurtig identifikation af de personer, der har størst risiko for at sprede infektionen.  Læs mere om Medicals Nordic Mobility Services her.

Hvis du er nær kontakt til en smittet person eller hvis du har symptomer på Covid-19, skal du testes med PCR-test i Testcenter Danmark. Kontakt egen læge eller Styrelsen for Patientsikkerhed.

Book tid til første test tidligst 4 dage efter, at du sidst var i nærkontakt med en bekræftet Coronasmittet. Indtil da skal du selvisolere. Hvis du løbende er i nærkontakt med en smittet, f.eks. fordi I bor sammen og personen ikke har mulighed for at isolere sig, skal du booke tid til første test hurtigst muligt efter, at personen er smittefri, dvs. 48 timer efter at personens symptomer er forsvundet eller 7 dage efter personens test blev taget, hvis personen ikke har symptomer. Hvis den første test er negativ, og du ikke har nogen symptomer på COVID-19, behøver du ikke længere blive hjemme. Det er dog fortsat vigtigt, at du overholder de generelle råd om forebyggelse af smittespredning, da testen kun er et øjebliksbillede. Book tid til anden test 2 dage efter den første test. Hvis der er gået mere end 6 dage efter, at du sidst var i nær kontakt med den smittede, skal du ikke have to tests og behøver kun at booke tid til første test. Det er vigtigt, at du får taget anden test, også selvom din første test er negativ for at være sikker på, at du ikke er smittet.

Følg Sundhedsstyrelsens anbefalinger omkring selvisolation samt at du skal tidligst lade dig teste på dag 4 efter kontakten. Vær opmærksom på, ikke blive testet for tidligt, hvis du har været i nærkontakt med en bekræftet coronasmittet. Da et for tidligt testresultat kan give et falskt negativt svar og dermed en falsk tryghed.
Læs mere om anvisninger ved en positiv test her og her sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Vi følger producentens anvisninger. Sikkerheden af vores test er afhængig af, at vi får den bedst mulige prøve, dvs. den højeste viruskoncentration, hvis du har Coronavirus. Hvis vi poder i halsen, er der risiko for forurening af prøven med spyt og mundbakterier.

Charlottenlund Lægehus Medicals Nordic bidrager nu sammen med SOS International til den offentlige testkapacitet. 

Charlottenlund Lægehus Medicals Nordic var de første i Danmark der tilbød borgere og virksomheder at blive testet med en antigentest og de første personer blev testet den 30. juni 2020. I perioden frem til i dag har Charlottenlund Lægehus Medicals Nordic påvist mange med aktiv Covid-19 virus og har dermed været med til at gøre en forskel i forhold til at begrænse smitteudbredelsen. Den 16. december 2020 indgik SOS International aftale med Danske Regioner om at supplere den offentlige testkapacitet. Charlottenlund Lægehus Medicals Nordic indgik aftale med SOS International omkring et fælles samarbejde med henblik på at løse opgaven for regionerne. 

Vi valgte at fortsætte med at teste mod tidsbestilling således, at vi dermed forsøger at holde ventetiden nede på et rimeligt niveau, og skåne borgerne i videst muligt omfang mod at stå i kø i timevis.

Vi er glade for, og stolte af, fortsat at kunne være med til at gøre en forskel i forbindelse med indsatsen med screening og smitteopsporing, denne gang ved at tilbyde danske statsborgere at blive testet gratis som en del af den offentlige testkapacitet via et indirekte samarbejde med Charlottenlund Lægehus Medicals Nordic.

Det gratis tilbud gælder foreløbigt frem til og med den 31. januar 2021.

ANDRE SERVICES

Firmaaftaler

Firmaaftaler Test og rådgivning for virksomheder Få COVID-19 test på 15 min. alle ugens dage kl. 6-24 Har du allerede en firmaaftale: Book tid her – kun firmaaftaler Medicals Nordic tilbyder COVID-19 test fra det

LÆS MERE

Generel Info

Om COVID-19 testen Privatpersoner/Erhverv Medicals Nordic tilbyder privatpersoner samt firmaer en COVID-19 test med svar indenfor 15 minutter. Testen er en hurtig kvalitativ antigentest, som viser, om der er aktivt Covid-19 virus tilstede i en sekretprøve

LÆS MERE

Hjem

GRATIS COVID-19 ANTIGENTEST BOOK ONLINE HER I samarbejde med SOS International og Danske Regioner tilbyder vi gratis Covid-19 antigentest for danske statsborgere mod tidsbestilling. Det gratis tilbud gælder foreløbigt frem til og med den 31.

LÆS MERE